Foto: Marcel Visser

Sportpark Bosstraat-West
Bosstraat 88
3766 AJ  Soest
Telefoon (035) 601 57 90

VV SEC

VV Soest is de oudste voetbalclub van Soest en werd opgericht op 1 januari 1923. De vv Soest dreigde weg te kwijnen door gebrek aan orde en goede leiding. Op 3 oktober 1923 werd tijdens een vergadering in lunchroom Zonneheuvel de E.S.V.A.C. (Eerste Soester Voetbal- en Atletiek Club) opgericht, die in het begin speelde op een terrein van de heer Wijburg aan de Soesterbergsestraatweg.

SEC is opgericht op 1 augustus 1938. De heren, Lisee, van Zadelhof en Donker kregen met moeite voor elkaar dat E.S.V.A.C. (de eliteclub) en vv Soest (de arbeidersclub) combineerden tot SEC. De initiatiefnemers voor de combinatie waren van mening dat vv Soest en E.S.V.A.C. samen moesten gaan omdat het talent aan voetballers in Soest te veel verdeeld was. Het was geen financiële kwestie. Dat het streven om derde klasse of hoger te gaan spelen niet slaagde, kwam omdat toentertijd het systeem bestond dat na een kampioenschap nog promotiewedstrijden gespeeld moesten worden. De eerste twee jaar van het bestaan werd het kampioenschap wel bereikt, maar waren de promotiewedstrijden een te zware opgave.

Het huidige clubhuis werd op 21 mei 1966 geopend door wethouder K. de Haan. Het clubhuis is ontworpen door oud SEC-keeper Dik Renooy en werd gebouwd door aannemersbedrijf W. Uyland, met veel hulp van vrijwilligers die gecoördineerd werden door Henk Tuenter. Op 14 augustus 1971 werd het clubhuis uitgebreid met vier kleedkamers en een bestuurskamer, welke ook werd geopend door wethouder de Haan. In 1974 werd de laatste uitbreiding gerealiseerd, een nieuwe bestuurskamer, een keuken, vergroting van de kantine en een nieuwe bar. Op 10 juni 2013 werd begonnen met de bouw van een terras bij het clubhuis. Ook is er gedacht aan invaliden en toegankelijkheid.

Naast SEC zijn er drie andere voetbalclubs in Soest, het van oorsprong Rooms-Katholieke SO Soest, het van oorsprong protestants-christelijke VVZ’49 en de buurtclub Hees. In 2007 waren er fusiebesprekingen gaande tussen SEC en Hees. In de jaren 90 waren er al besprekingen over de integratie van SEC, SO Soest en VVZ’49, die op niets uitliepen.

Bezoek de website