

SV Olympia
Olympia is officieel opgericht op 12 augustus 1925 en stamt uit de St. Clemensparochie. Het is ontstaan uit het parochiële patronaat, ook genoemd de R.K. Jonge Werkman. De oprichters waren Arnold Korrel, W. Karhoff, Bertus Vos en Paul Kool. Bertus Vos werd de eerste voorzitter.
Olympia begon op een terrein van de intussen ontbonden zaterdagmiddagclub ‘Climax’ op de Loosdrechtse hei, daarna verhuisde men naar het Sportpark. Via een veld aan de Bodemanstraat verhuisde men naar de Van Oldebarneveldtlaan. In 1936 werden de terreinen aan de Loosdrechtseweg (Slangenweg) achter de waterzuivering in gebruik genomen.
In 1949 werd de handbalafdeling opgericht. In de beginjaren alleen nog veldhandbal voor dames, eerst 11-tal, daarna 7-tal, later ook zaalhandbal. De eerste wedstrijden werden gespeeld in de oude groenteveiling in Amersfoort, later in de Jaarbeurshallen in Utrecht en de Expohal in Hilversum. Later werd ook een mannenafdeling opgericht.
Op het hoogtepunt speelden er 17 teams in de competitie. Door verminderde interesse is de handbalafdeling einde 90-er jaren opgeheven. In 1955 speelde Olympia voor het eerst in het rood, groen en wit, voorheen was dat rood zwart. Volgens geschiedkunde is deze wijziging doorgevoerd op aandringen van voormalig trainer Arie v.d. Laan en bestuurslid Henny Haak.
In september 1963 betrok Olympia een nieuw clubgebouw aan de Slangenweg die Olympia reeds in 1958 had gewonnen bij een aktie van het Nederlands Olympisch Comite. Er waren acht kleedkamers voor de spelers en twee voor de scheidsrechters. Water (koud uiteraard) moest gepompt worden uit een badkuip, die op een stellage was geplaatst.
Op 16 november 1965 brandde het complex compleet af. Er werd onmiddellijk begonnen met de wederopbouw (uit verzekeringsgeld), zodat de ingebruikname al op 23 januari 1966 plaats had. Door bouwplannen in de huidige wijk Kerkelanden werd ons tijdelijk onderkomen in het vooruitzicht gesteld in de gezellige kantine van F.C. Hilversum, alwaar we twee jaar zouden verblijven.
Voor de overgang naar F.C. Hilversum echter, brandde op 8 maart 1970 wederom ons complex af. In de twee jaar bij F.C. Hilversum werden voorbereidingen getroffen voor ons nieuwe complex op sportpark Berestein. Op 6 mei 1972 vond de officiële opening plaats door algemeen voorzitter Anton Wekking. In 1975 werd de carnavalsafdeling “de Beresteiners” opgericht met Theo Lensink als eerste Prins Carnaval.
Toen na 10 jaar de accommodatie gebreken begon te vertonen werd besloten een nieuwe accommodatie om het oude gebouw te bouwen. Door veel zelfwerkzaamheid en financiële steun van de inmiddels opgerichte Club van 100 kon e.e.a. gerealiseerd worden. De officiële ingebruikstelling was op 16 april 1983. Van een omnivereniging is Olympia heden weer gewoon een voetbalvereniging met een carnavalsafdeling en vanaf 2010 is er een dartafdeling ontstaan met een dartteam DTO’25 (Dart Team Olympia ’25) dat in de Dartbond Midden Nederland een pijltje gooit.