Foto: Marcel Visser

Sportpark De Wolfskamer
IJsselmeerstraat 3
1271 AA Huizen
(035) 525 46 45
info@svhuizen.nl

SV Huizen

SV Huizen is sinds de oprichting 27 keer afdelingskampioen geweest, waarvan vier maal algehele kampioen, zeven maal kampioen van Nederland zaterdagamateurs en tweemaal algeheel amateurkampioen. In het seizoen 1973-’74 behaalde Huizen voor de eerste keer het algeheel amateurkampioenschap tegen USV Elinkwijk. 29 jaar later, nadat Huizen in de strijd om het zaterdagkampioenschap in het seizoen 2002-’03 zich wist te ontdoen van Quick Boys en Harkemase Boys, won het voor de tweede maal het algeheel amateurkampioenschap. Twee overwinningen op Türkiyemspor uit Amsterdam waren genoeg.

Nadat Huizen over de periode van 1996 tot 2005 van de Zaterdag Hoofdklasse B deel heeft uitgemaakt ging het heel wisselvallig: Het ene seizoen speelden ze in de Eerste Klasse, het andere weer in de Hoofdklasse. In het seizoen 2009-2010 dwong de ploeg weer promotie af, waardoor Huizen in het seizoen 2010-2011 weer uitkwam in de Hoofdklasse. In 2016 promoveerde de club naar de Derde Divisie. In het seizoen 2018/19 speelt Huizen in de Eerste Klasse A, samen met buurman De Zuidvogels overigens.

Samen met voetbalvereniging de Zuidvogels en Skiclub Wolfskamer delen ze het Sportpark de Wolfskamer aan de Bestevaer in het dorp. In de jaren ’70 werd er eenmaal per jaar gestreden om de Wolfskamertrofee, telkens op het veld van de winnaar van het jaar daarvoor. Dit ging er soms niet vriendelijk aan toe: menig partij werd voortijdig beëindigd door ruzie op of soms langs het veld.

Niet alleen bij duels tussen Huizen en Zuidvogels ging het er hard aan toe. Ook bij thuis- en uitduels tegen IJsselmeervogels en Spakenburg waren de onderlinge spanningen voelbaar.

Bezoek de website