Foto: Marcel Visser

Sportpark de Kuil
Dr. Abraham Kuyperlaan
1404 SB Bussum
Telefoon (035) 691 41 85
info@sdobussum.nl

SDO Bussum

De RK Voetbalvereniging Samenspel Doet Overwinnen (R.K.V.V. S.D.O.) is opgericht op 7 november 1917 en behoort daarmee tot de oudere voetbalverenigingen van ons land. Al 100 jaar is SDO met ruim 1.300 leden, een toonaangevende voetbalclub in Bussum en haar directe omgeving. Om de continuïteit en stabiliteit te behouden, kijkt S.D.O. voortdurend naar de toekomst waarbij zowel prestatief als recreatief voetbal in balans moeten zijn. Daarbij zullen de normen en waarden die iedere SDO-lid in zich herbergt, hoog in het vaandel blijven staan.

Naast het traditionele jongens- en seniorenvoetbal beschikt S.D.O. over een zeer florerende meisjes/vrouwen afdeling en is er al sinds 1990 het G-voetbal te bewonderen. Vanaf het seizoen 2011-2012 is het ook mogelijk om deel te nemen aan 45+ voetbal op acht vrijdagavonden per seizoen.

Het eerste elftal van S.D.O. speelt thans voor het derde seizoen sinds haar bestaan in de landelijke hoofdklasse van de KNVB, nadat zij in 5 seizoenen 4 keer op rij zijn gepromoveerd. Van de in totaal negen heren seniorenteams spelen er vijf hun wedstrijden op zondag en vier op zaterdag.
Onze 2 vrouwen seniorenteams spelen hun wedstrijden op zondag, waarbij het eerste elftal in de landelijke 1e klasse uitkomt. Alle overige teams, jongens jeugd (van de Welpenvoetballertjes tot en met de A-junioren), meisjes en het G-voetbal spelen op zaterdag. In alle jeugdklassen heeft S.D.O. een aantal teams: zestallen (F-sectie) en 7 tallen (E sectie) en elftallen. De E1 speelt als negental.
In totaal nemen op zaterdag 60 teams aan de competitie deel en op zondag 7 teams.

Het S.D.O. sportcomplex ‘De Kuil’ omvat vier standaard wedstrijdvelden (waarvan drie voorzien van kunstgras), een ‘klein’ trainings(gras)veld en de twee welpenvelden. De drie kunstgrasvelden zijn tevens de trainingsvelden en behoren tot de beste in hun soort. Alle velden zijn voorzien van uitstekende verlichting (veld 2 met LED-verlichting), zodat zowel wedstrijden als trainingen bij kunstlicht iedere avond mogelijk zijn. Mede gezien de gestage ledengroei werd in 2009 de kleedkamercapaciteit uitgebreid met 14 nieuwe kleedkamers, tot een totaal van 16, waarvan 4 kleedkamers voor scheidsrechters. Verder beschikt S.D.O. over een groot clubhuis met een mooi buitendakterras en een overdekte tribune, zodat we met trots kunnen zeggen dat S.D.O. beschikt over een van de mooiste sportcomplexen in Nederland. Direct bij het complex is ruime parkeergelegenheid.

Een grote voetbalvereniging zoals S.D.O. kan alleen functioneren als de vele werkzaamheden ook worden uitgevoerd met elkaar. Wij prijzen ons dan ook gelukkig met de inzet van vele vrijwilligers die het mogelijk maken dat iedereen kan voetballen. Desalniettemin zal er toch ook een beroep op de leden en ouders van de jeugd worden gedaan om hun steentje hieraan bij te dragen. Vanaf het seizoen 2013-2014 is er ook voor de ouders van de pupillen per team een verplichting om enkele diensten bij de bar of in de ontvangstkamer per seizoen mee te draaien. Daarnaast draaien de senioren bardienst en fluiten de junioren bij de pupillen. Want SDO is van leden voor leden!

Sinds 2015 is SDO aangesloten bij ‘het Gooi’ een convenant van 20 Gooise voetbalverenigingen, waarin wij respect en plezier willen uitdragen.

Tenslotte kan S.D.O. bogen op een grote groep trouwe sponsors, die het iedereen mogelijk maakt om tegen een aanvaardbare contributie de voetbalsport te beoefenen.

Bezoek de website