Foto: Marcel Visser

Sportpark Berestein
Kininelaantje 9
1216 BZ Hilversum
Telefoon (035) 623 72 00
voetballen@sc-tgooi.nl

SC ’t Gooi

Op 19 oktober 1905 werd onder de naam ‘Hilversumsche Football Club Rapiditas’ de vereniging opgericht. Later is de naam gewijzigd in Hilversumse Voetbal Vereniging ’t Gooi, kortweg H.V.V. ’t Gooi. De club is lange tijd gehuisvest geweest op het Gemeentelijk Sportpark aan de Soestdijkerstraatweg, waar voorheen ook de paardenbaan en de handbalvelden van HHC lagen. Op deze voor H.V.V. ’t Gooi historische grond is nu het kantorenpark Arena gevestigd.

Tot begin jaren ’50 speelde ’t Gooi in de top van het amateurvoetbal. Bekendste spelers o.a. Rinus Schaap en keeper Theo Mosterd. In 1955/56 werd door de KNVB het profvoetbal geïntroduceerd en trad ’t Gooi toe tot het betaalde voetbal. Fameus waren de derby’s tegen FC Hilversum in de toenmalige Twee Divisie; 12.000 toeschouwers omzoomden dan het Sportpark. Na een kampioenschap in 1959 werd de Eerste Divisie bereikt. Vanaf 1964/1965 werd H.V.V. ’t Gooi, toen de Tweede Divisie door de KNVB werd gesaneerd, weer een amateurvereniging. 

De verhuizing naar Sportpark Berestein, de huidige locatie, vond plaats in december 1989. Met ingang van het seizoen 1989/1990 is Voetbalvereniging Oranje Leeuwen, als fusiepartner, opgegaan in H.V.V. ’t Gooi. Omdat de naam Hilversumse Voetbal Vereniging ’t Gooi de lading niet meer dekte (tennis, handbal, tafeltennis), is in 2001 besloten de verenigingsnaam te wijzigen in SC ’t Gooi.

Tot en met 2013 heeft de omni-structuur stand gehouden maar in de Algemene Leden Vergadering van juni 2013 is besloten de structuur van de vereniging weer te wijzigen in een voetbalvereniging met uiteraard wel twee belangrijke sportafdelingen: Tennis en Tafeltennis.

Bezoek de website