Foto: Marcel Visser

Sportpark ‘Stadspark’
’t Merk 10
1276 DA Huizen
Telefoon (035) 751 29 64
info@ah78.nl

S.C. AH ’78

SC AH’78 is de derde voetbalclub van Huizen. Huizen herbergt een kleine maar hechte Molukse gemeenschap die, naast deze eigen voetbalclub, ook een eigen kerk en buurthuis heeft. Kort na de Tweede Wereldoorlog kwamen de eerste Molukkers naar Nederland. In Huizen werden zij geplaatst in kamp Almere. Na verloop van tijd werd er een voetbalteam opgericht dat tegen elftallen van bedrijven uit de omgeving voetbalde. De oprichters kozen ervoor om een eigen club te starten, omdat zij de Molukse cultuur wilden behouden. Sportclub Almere Huizen (sc AH’78) was ontstaan.

In 1978 werd de club officieel lid van de KNVB. In 2018 vierde de club dus haar 40-jarig jubileum. In 2010 promoveerde AH’78 naar de tweede klasse. Na hier 4 seizoenen in te hebben gespeeld is het eerste elftal momenteel weer actief in de 3e klasse. De club heeft 4 elftallen actief in competitieverband. Alhoewel de meerderheid van het huidige ledenaantal Nederlands is, heeft de vereniging haar typisch Molukse stijl weten te behouden.

sc AH’78 is op de eerste plaats een voetbalclub en voetbal is dan ook wat de leden bindt. Mensen worden lid van sc AH’78, omdat zij willen voetballen en zich herkennen in de uitstraling van de club. Samen maken zij de vereniging. Op ons complex in het Warandepark (stadspark) aan ’t Merk in Huizen treffen voetballers, supporters en vrijwilligers elkaar om ieder op hun eigen manier te genieten van hun geliefde vrijetijdsbesteding. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de ontwikkeling van onze vereniging.

sc AH’78 is een ambitieuze voetbalvereniging; de club wil zich, d.m.v. het aantrekken van jonge spelers uit Huizen en de nabije omgeving, opwerken tot een stabiele tweedeklasser. Zodoende wil sc AH’78 zich duidelijk profileren als de derde sterke voetbalclub in Huizen. Deze ambitie mag de clubcultuur, uitgedrukt in de kernwaarden Voetbal, Prestatie & Gezelligheid, niet aantasten.

Bezoek de website