Foto: Marcel Visser

Sportpark Wolfskamer
Bestevaer 3
1271 XZ HUIZEN
Telefoon (035) 525 28 33
info@hsvdezuidvogels.nl

HSV De Zuidvogels

HSV De Zuidvogels is opgericht in 1928 door een groepje jongelui, die allemaal voetballiefhebber waren. Maar omdat er in de Noorderbuurt van Huizen al een voetbalvereniging bestond, genaamd Huizen (het huidige SV Huizen), richtten de jongelui in de Zuiderbuurt van Huizen de vereniging Zuidvogels op.

Anno 1952 werd de club omgedoopt in HSV De Zuidvogels, de naam die tot op de dag van vandaag nog altijd wordt gebruikt. HSV staat voor Huizense Sport Vereniging. De club was in 1962 inmiddels uitgegroeid tot 400 leden. In 1963 werd door eigen leden een nieuw clubhuis gebouwd, dat in de loop der jaren een aantal malen is uitgebreid en gerenoveerd.

Door de bebouwing van de nieuwe wijk, De Oostermeent, werd het aantal inwoners van Huizen bijna verdubbeld. Ook het aantal leden van Zuidvogels nam daardoor toe. In 1972 werd een jeugdbestuur aangesteld om de snelle groei in goede banen te leiden. Er werden betaalde trainers aangesteld, wat mede resulteerde in het feit dat de jeugdteams nog altijd beschouwd worden als gerenommeerde tegenstanders.

De jeugd is in de afgelopen jaren meerdere malen kampioen geworden in ’t Gooi. Alle selectieteams spelen in 1e/2e klasse of de hoofdklasse. In 1994 speelde het 1e team van Zuidvogels in de 4e klasse. In 1995 promoveerde het team naar de 3e klasse en vervolgens in 1998 naar de 2e klasse. In 2001 bereikte het 1e team van Zuidvogels de 1e klasse.

HSV De Zuidvogels heeft op dit moment ruim 70 teams. Hiermee is het niet alleen de grootste voetbalclub van Huizen, maar ook tot een van de grootste clubs van ’t Gooi en omstreken. Samen met SV Huizen en Skiclub Wolfskamer delen ze het ‘Sportpark Wolfskamer aan de Bestevaer in Huizen. In de jaren ’70 werd er eenmaal per jaar gestreden om de Wolfskamertrofee, telkens op het veld van de winnaar van het jaar daarvoor. Dit ging er soms niet ‘vriendelijk’ aan toe, menig partij werd voortijdig beëindigd door ruzie op of problemen bij de supporters onderling.

Na vele jaren in de eerste klasse gespeeld te hebben, is HSV De Zuidvogels aan het einde van het seizoen 2016-2017 via de nacompetitie (2-0 en 0-1 tegen Flevo Boys) voor het eerst in haar bestaan gepromoveerd naar de Hoofdklasse en komt met ingang van seizoen 2017-2018 uit in Hoofdklasse B. In het seizoen 2018-2019 werd een stapje terug gedaan naar de Eerste Klasse A.

De accommodatie van Zuidvogels bestaat uit acht velden, te weten drie grasvelden, drie kunstgrasvelden en twee Cruyff Courts.

Bezoek de website