Foto: Marcel Visser

Sportpark Meerweg 63
1405 BD Bussum
Telefoon (035) 694 56 48
verenigingsmanager@bfc-bussum.nl

BFC

BFC is een regionale amateurvoetbalvereniging, waar iedereen met plezier in een veilige, gezellige omgeving – zowel prestatief als recreatief – zich optimaal ontwikkelt op alle niveaus, zich betrokken voelt en anderen met respect behandelt.

In 1917 ontstond de voetbalclub Door Vrienden Verenigd (DVV) en speelde wedstrijden op zanderige en stoffige achterafveldjes tegen lokale tegenstanders. De resultaten vielen echter allesbehalve tegen en het idee om zich bij de bond aan te sluiten, groeide alsmaar. Drie jaar later, op 1 mei 1920 werd het officieel opgericht en kon het zich aansluiten bij de NVB, de latere KNVB. Er werd voor de naam Bussumsche Football Club gekozen, maar omdat men nog op toestemming van de bond moest wachten, speelde het tot oktober 1920 nog onder de naam DVV verder.

Op de heide tussen de watertoren en de begraafplaats ontstond het eerste officiële voetbalveld. Het Hilversumse EMM had er al enkele wedstrijden gespeeld, maar er moest nog hard gewerkt worden om het speelklaar te maken. De eerste wedstrijd werd onder de naam DVV op 19 september 1920 tegen Donar 2 in de 3e klasse UPVB gespeeld. Het duel eindigde in een 2-0-overwinning voor de Bussumers. Het seizoen liep verder zeer voortvarend en BFC werd afgemeten en verrassend kampioen in de 3e klasse UPVB.

Het eerste elftal komt vanaf het seizoen 2018/19 uit in de Tweede Klasse zaterdag. Voorheen speelde het vlaggenschip haar wedstrijden op zondag. Sinds de overstap naar de zaterdag in het seizoen 2016/2017, promoveerde BFC twee seizoenen op rij, waardoor het voor het eerst sinds 1977 weer uitkomt in de 2e klasse.

Sinds januari 2013 heeft BFC een samenwerkingsverband op technisch gebied met Ajax Amsterdam.

Bezoek de website